Menu

 

Laat je inspireren door... Esther Lauret

 

Vandaag spreken wij met Esther Lauret. Esther is 33 jaar oud en woont samen met haar gezin in Broek op Langedijk. Sinds 2017 is zij werkzaam bij Allente als pedagogisch medewerker.

Esther heeft op veel verschillende groepen gewerkt en heeft hierdoor rustig kunnen ervaren wat het beste bij haar past. Eind 2017 is ze het vaste gezicht geworden van twee hele leuke groepen: Peuteropvang De Kleine Veert en BSO Wiplala.

Daarnaast heeft zij bij Allente het hardloop- en wandelteam opgezet. Zelf is zij topatleet geweest met hardlopen (lange afstandloper) en doet dit nog altijd graag. Haar passie voor het hardlopen en het belang van bewegen in het algemeen wilde ze graag meenemen naar haar werk en dat is aardig gelukt!

Allente heeft de slogan ‘waar talenten groeien’. Wat is jouw talent?
Mijn talent is dat ik een echte doorzetter ben, als ik ergens voor ga dan ga ik er ook echt voor. Dit komt voort uit mijn sportersmentaliteit. Ik heb aan verschillende hardloopwedstrijden meegedaan, waaronder 3 marathons. Opgeven is voor mij geen optie. Dit neem ik ook mee in mijn werk, als ik ergens aan begin maak ik het ook af. ik geef altijd 100%.

Waar haal jij inspiratie uit?
Mijn inspiratie haal ik uit de kinderen van de groep en uit mijn eigen kinderen. Je kunt zelf tientallen ideeën hebben om te gaan doen, maar om de ideeën uit de kinderen zelf te halen is veel mooier en hierdoor is de betrokkenheid van de kinderen ook veel groter.

Wat heb jij nodig om je te kunnen ontwikkelen en krijg je die mogelijkheid ook bij Allente?
Zelf heb ik altijd nieuwe uitdagingen nodig. Allente geeft mij hiervoor de ruimte. Als ik een idee heb, mag ik dit ook gaan uitwerken. Zo heb ik het hardloop- en wandelteam opgezet binnen Allente, omdat ik bewegen erg belangrijk vindt. Er staan ook geregeld nieuwe vacatures open, waarop iedereen een kans maakt en zo ben ik nu in een mooie nieuwe functie gerold: Begeleider Passende Kinderopvang. Als je zin hebt in een nieuwe uitdaging op een andere groep in de opvang of in het onderwijs, solliciteer en ga ervoor!

Hoe speel jij in op de ‘talenten’ van de kinderen?
Bij de opvang denken wij vaak in groepen. Met een hele groep doen wij dan activiteiten, maar zelf ik heb geleerd om ieder kind te zien. Je hoeft niet alles met de hele groep te doen, ik maak kleine groepjes of ik doe 1 op 1 een spelletje met een kind. Zo voelt een kind zich veel meer gezien en kan ik zelf meer inspelen om wat een kind nodig heeft en zo ontdek je eerder de talenten bij kinderen, want ieder kind heeft echt een eigen talent.

Waarom heb je voor dit beroep gekozen?
Doe waar je Energie van krijgt’ is een slogan die bij mij past. Ik krijg energie van kinderen en ik houd ervan om te zoeken naar het talent van een kind en hierop aan te sluiten. Als je ze dan ziet groeien, geeft dat zo’n voldaan gevoel.

Wat is er zo leuk aan IKC Waterrijk en BSO Wiplala?
Werken op IKC Waterrijk ervaar ik als een thuis. Het is een kleine huiselijke locatie waar iedereen naar elkaar omkijkt en even naar elkaar toe loopt als we elkaar nodig hebben. De fijne collega's, de enthousiaste kinderen en betrokken ouders maken het tot een hele fijne werkplek.

Als iemand nog twijfelt om in de opvang of onderwijs te gaan werken, wat zou jij tegen diegene willen zeggen?
Bij twijfel, Doen! Een werkdag voelt niet als werken. Je hebt de vrijheid om samen met de kinderen en je collega’s te bedenken en uit te voeren wat jullie gaan doen, elke dag is weer anders.