Menu

 

Laat je inspireren door... Nynke de Graaf-Mud

 

Vandaag spreken wij met Nynke de Graaf-Mud. Zij is 35 jaar en werkt sinds 2022 bij Allente als pedagogisch coach/inclusiepedagoog. Voordat zij bij Allente kwam werken, heeft ze negen jaar lang in de Jeugdzorg gewerkt. De eerste tijd werkte ze voornamelijk op groepen met jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand. Vervolgens is zij zich steeds meer gaan richten op het coachen van medewerkers en het ambulant begeleiden van kinderen binnen de kinderopvang of basisschool, iets waar ze veel energie van kreeg en daardoor gaat zij met veel enthousiasme aan de slag!

Allente heeft de slogan ‘waar talenten groeien’. Wat is jouw talent?
Mijn talent is dat ik goed kan luisteren en zaken van verschillende kanten kan bekijken. Het inleven in mijn collega’s en ook in de kinderen en hun ouders is iets wat dichtbij me ligt. Dit vind ik ook heel belangrijk in mijn werk.

Waar haal jij inspiratie uit?
Mijn collega’s! En dan bedoel ik echt alle collega’s binnen Allente, zowel binnen de opvang als het onderwijs. Stuk voor stuk bevlogen mensen die allemaal hun eigen kijk hebben op het werken met (jonge) kinderen en ook allemaal hun eigen stuk expertise en ervaring meebrengen. Heel leuk om met elkaar te sparren en van elkaar te leren.

Wat heb jij nodig om je te kunnen ontwikkelen en krijg je die mogelijkheid ook bij Allente?
Ruimte en vrijheid om met eigen ideeën te komen en nieuwe dingen uit te proberen. Die vrijheid voel ik zeker binnen Allente.

Waarom heb je voor dit beroep gekozen?
Omdat ik graag een zo inclusief mogelijke opvang wil creëren waarbinnen elk kind op zijn plek is. Samen met collega’s kijken naar wat er mogelijk is en daarbij ook buiten de gebaande paden durven denken is wat dit werk zo leuk maakt.
Kinderen en ouders ondersteunen die soms wat extra’s nodig hebben om uiteindelijk (weer) zelf verder te kunnen op hun eigen pad, daar word ik blij van. Ook het verbeteren van de doorgaande lijn van de opvang naar het onderwijs is iets waar ik enthousiast van word.

Hoe speel jij in op de ‘talenten’ van de kinderen?
Door goed naar hen te kijken en te luisteren. Kinderen weten vaak al heel jong wat zij goed kunnen en leuk vinden. Door hen echt te zien en aan te sluiten bij hun belevingswereld kun je hun talenten tot bloei laten komen.

Wat maakt werken bij Allente nou zo leuk?
De afwisseling en het dynamische. Allente is een organisatie die bruist en constant in beweging is. De ontwikkeling van zowel de kinderen als de werknemers staat voorop. Daarnaast heb ik ook veel plezier met de collega’s en is er veel ruimte voor eigen inbreng.

Als iemand nog twijfelt om in de opvang of onderwijs te gaan werken, wat zou jij tegen diegene willen zeggen?
Doen! Het is zo leuk om te werken met de generatie van de toekomst! Het werk is heel afwisselend en je kunt met kinderen echt de leukste gesprekken hebben. Het voelt heel fijn als je een  positieve bijdrage kunt leveren aan iemands ontwikkeling.